Bagaimana Cara Untuk Popularkan Blog Anda.


Banyak Kaedah Untuk Mempopularkan Blog. Ramai yang memberi pendapat kalau nak bagi blog popular mesti :
  • banyak yang memberi komen/ulasan pada ruang entri komen.
  • Backlink ke Blog
Ya..memang betul, saya setuju. Pada pendapat saya, untuk "memporpularkan" blog anda, entri anda haruslah mempunyai info yang sangat bagus, padat dan dapat menarik para pembaca. Apabila entri anda sudah bagus, ini akan
menarik lebih banyak lagi pembaca untuk membaca, sekaligus mereka ( pembaca ) akan memberi komen, idea terhadap apa entri yang anda tulis.

Ada banyak cara untuk mempromosikan blog anda.. diantara nya..

  1. Exchange Banner - banner yg simple dan menarik dapat menarik perhatian orang ramai untuk singgah ke blog anda.
  2. Komen pada blog orang lain - Beri lah pendapat yang bernas dan baik, dengan cara ini anda akan senang dikenali kerana idea anda, malah dengan cara ini aliran trafik masuk ke blog anda naik jika ada yang ingin mengenali diri anda.
  3. Buat Simple contest ( peraduan ) - aliran traffic yang sgt efektif untuk blog anda
  4. Join contect blog lain - anda memberi link traffic blog anda kepada orang lain
  5. Update Blog Anda - Orang akan sentisa masuk jika Blog anda  sentiasa update.

Jadi apa tunggu lagi.. Cuba la Sekarang..
Tag : sharelink
11 Comments for "Bagaimana Cara Untuk Popularkan Blog Anda."

wah cm tu rupanyer.. ngt just post .... thnk :P

such a brilliat idea, okay la tu boleh try, thankyouu

terima kasih pd yang sudi singgah...

cuba la try info diatas... insyallah.. ianya membantu blog anda..

TQ.. JANGAN LUPA SINGGAH BLOG SAYA... :)

Tips-tips kt atas tu mmg membantu..skrg ni saya pun tgh mencari idea untuk buat contest kt blog saya..awak boleh tolong???
& feel free to drop by @ www.hennyzafaisal.com

tq..this is good info for me...sila singgah ke blog saya

Terima kasih ya atas perkongsian yang sangat baik
Taqwathealth.blogspot.com

T.kasih share tips yer..jom singgah
senyumdansenyumlagi.blogspot.com

TOP 8 MONTHLY POPULAR POSTS

Back To Top